Tècnica de conservació d'aliments per inactivació consistent a escalfar un aliment, generalment líquid, a temperatures inferiors als 100ºC durant un període de temps curt i a refredar-lo ràpidament. [...]
Premsa generalment hidràulica els dos plats de la qual es poden escalfar a una temperatura regulable, cosa que permet reduir el temps d'assecatge de la cola utilitzada per a aplacar. [...]
Suport consistent en un cèrcol amb tres peus, que s'utilitza principalment, juntament amb una reixeta, per a escalfar amb bec els atuells de laboratori, per a suport de recipients, etc. [...]
Recipient de goma amb tap de rosca, de formes diverses, destinat a contenir aigua calenta, emprat per a escalfar els llits o per a aplicar calor a un lloc determinat del cos. [...]
Part del microscopi on hom col·loca el portaobjectes. Hom anomena platina de Koch la làmina metàl·lica de forma de Z que serveix per a escalfar les preparacions microscòpiques tenyides pel mètode Ziehl-Nielsen. [...]
Procediment de bescanvi tèrmic efectuat generalment en un recipient, clos o obert, que conté un fluid o un altre mitjà transmissor que bescanvia calor amb la substància que hom vol escalfar o refredar. [...]
Efectuar, un corredor, un conjunt d'exercicis abans d'una cursa o d'un entrenament amb l'objectiu d'escalfar la musculatura i poder dur a terme l'esforç físic en les millors condicions. [...]
Temperatura assolida en una reacció exotèrmica que es produeix a volum constant quan el sistema reactant és confinat per una paret idealment adiabàtica, de manera que tota la calor alliberada per la reacció s'utilitza per a escalfar el sistema reactant. [...]
Temperatura assolida en una reacció exotèrmica que es produeix a pressió constant quan el sistema reactant és confinat per una paret idealment adiabàtica, de manera que tota la calor alliberada per la reacció s'utilitza per a escalfar el sistema reactant. [...]
Tractament tèrmic consistent a escalfar la llet crua durant 15 segons a una temperatura compresa entre 62ºC i 65ºC, generalment com a pas intermedi abans de la pasteurització o l'esterilització, amb l'objectiu d'estabilitzar-la. [...]